1 t/m 15 april
  16 t/m 30 april
  1 t/m 15 mei
  16 mei t/m 5 juni
  6 juni t/m 15 juli
  16 t/m 31 juli
  1 t/m 15 augustus
  16 t/m 31 augustus
  1 t/m 16 september
  16 t/m 30 september 

  18.00 uur
  18.30 uur
  19.00 uur
  19.30 uur
  20.00 uur
  19.30 uur
  19.00 uur
  18.30 uur
  18:00 uur
  17.30 uur

Hoelang en hoe ver varen we?

Een ballonvaart duurt minimaal 3 kwartier, maar na een uur wordt er gekeken naar een geschikte landingsplaats. Het totale programma duurt ca. 4,5 uur. Het klaarmaken van de ballon duurt ongeveer 3 kwartier, de vaart duurt gemiddeld 5 kwartier, als alles weer ingepakt is staat u een champagnedoop te wachten. Afstand is zeer afhankelijk van de windsnelheid. Hemelsbrede afstand varieert van 10 kilometer tot 40 kilometer.

Is het koud daarboven en welke kleding moet ik aan?

In de lucht is het niet kouder dan aan de grond. In de ballon ga je met de snelheid van de wind en heb je dus geen last van koude wind. Daarnaast hebben wij ook nog branders die hitte afgeven. Advies is wel om stevige schoenen te dragen en voor de rest casual. Goede tip is om een petje mee te nemen tegen de hitte van de brander.  

Zijn wij verzekerd?

Natuurlijk bent u als passagier verzekerd. Eclipse Ballooning heeft voor iedere ballonvaart ten behoeve van iedere passagier twee verzekeringen afgesloten:

1. Een WA-verzekering die schade aan derden, waaronder de passagiers, dekt. Iedere schade waarvoor Eclipse Ballooning aansprakelijk kan worden gesteld valt onder deze verzekering. Passagiers die zich niet aan de aanwijzingen van de ballonvaarder houden en (daardoor) schade ondervinden zijn uitgesloten van deze dekking.

2. Een inzittendenverzekering die uitkeert in geval van blijvende invaliditeit of overlijden.

Eclipse is niet verzekerd voor schade en/of verlies van electronische apparatuur, ringen, brillen, Rolexen.

Wanneer weten we of het doorgaat?

Voor een ochtendvlucht wordt er de avond ervoor contact met u opgenomen. Voor een avondvlucht hebben wij op de afgesproken datum tussen 12.00 en 13.00 uur, of bij overduidelijk mooi weerbeeld eerder, contact met u op het door u opgegeven telefoonnummer. Wij weten dan de weersverwachting van de  K.N.M.I. voor de geplande ballonvaart. U krijgt dan van ons te horen of de vaart door gaat en hoe laat u waar verwacht wordt. Als de ballonvaart niet door kan gaan maken wij met u direct een nieuwe afspraak.

Kan ik komen kijken?

Natuurlijk kunt u komen kijken. Iedereen is welkom en vrij om mee te komen. Ook kunt u de ballon volgen door met eigen vervoer onze volgwagen achterna te rijden. Deze stopt regelmatig in de buurt van de ballon om u de kans te geven naar uw familie of vrienden te zwaaien! Als u wilt weten of geplande vaarten doorgaan kunt u het beste telefonisch contact opnemen.

Hoe kan ik een ballonvaart boeken?

Een ballonvaart kunt u op verschillende manieren boeken. U kunt ons bellen, of bij voorkeur via ons reserveringsformulier. Daarna krijgt u een email bevestiging gestuurd en een elektronische factuur. Zodra deze factuur is voldaan krijgt u tickets toegestuurd naar het opgegeven adres. Deze tickets graag meenemen op de dag van de vaart.

Wat als het slecht weer is?

Ballonvaren is sterk afhankelijk van het weer, bij regen of te harde wind kan een ballonvaart in verband met Uw veiligheid niet doorgaan. Er wordt dan in overleg met u een nieuwe afspraak gemaakt.

Kan ik een ballonvaart cadeau geven?

Ja, wij hebben hiervoor onze tickets zijn overdraagbaar. Plak er een paar ballonnetjes op en u hebt een prachtig cadeau!
 

Kunnen kinderen ook mee?

Kinderen met een lengte van 1,20 meter of meer kunnen onder begeleiding mee. Vermeld AUB de leeftijd bij het reserveren. 
 

Hoe komen we terug?

De ballon wordt op de voet gevolgd door de volgploeg. Deze zorgt er voor dat alle passagiers terug komen op de opstapplaats.

Mag ik foto- en videoapparatuur meenemen?

Ja, dat mag. Wij zijn echter niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging en vervolgschade bij verlies.

Mag ik roken?

Natuurlijk mag u roken al is het zeer slecht voor gezondheid. Voor, tijdens en na de vaart is het om veiligheidsredenen verboden te roken. Indien we in een weiland zijn geland verzoeken wij u te wachten tot wij het weiland hebben verlaten.

Is ballonvaren aan leeftijd gebonden?

Nee. Iedereen met een goede gezondheid kan mee. Indien u of twijfelt over de gezondheid kunt het beste advies vragen aan uw huisarts. Voor ballonvluchten in de alpen wensen wij een sportkeuring.

Wat zijn de prijzen van een ballonvaart?

Zie onze producten pagina voor prijzen. De genoemde prijzen zijn inclusief administratie kosten voor versturen tickets, 9% BTW, ballonvaart, champagne doop achteraf, terug reis naar verzamelplaats en certificaat.
 

 

Vragen?

Waar kan ik ballonvaren en een ballonvaart boeken?

Eclipse Ballooning is ballon specialist in provincie Utrecht en Haarlemmermeer. We vertrekken regelmatig vanuit Alpen aan de Rijn, Utrecht, Houten, Lisse, Groenekan, Woerden, Maarssen, Vreeland, de Bilt en Gouda.

Boek hier Online

Met hoeveel mensen kunnen wij varen?

Wij beschikken over meerdere ballonnen waardoor wij grotere groepen passagiers kunnen varen. Erg leuk om voor een familie of bedrijfsuitje met meerdere ballonnen te gaan. Iedere ballon een ander avontuur. 

Met hoeveel mensen gaan wij varen?

Bij het boeken van een Stap op kaart, Dauwvaart, of Utrecht vaart, vaart u met maximaal 3, 6 of 10 passagiers in 1 mand, afhankelijk welke ballon wordt ingezet. Bij een VIP vaart bepaalt u zelf met hoeveel mede passagiers u vaart.

Wanneer varen wij?

In zomerperiode varen wij alleen in de vroege morgen of in de avond. In de winterperiode varen wij op afspraak met mooi weer de gehele dagperiode. Zomers hanteren wij de volgende verzameltijden:

Op Leeftijd?

Ja op leeftijd en kan ik nu wel gaan ballonvaren?

Wij varen graag mensen “op leeftijd”. Wel willen wij optimaal aandacht besteden aan het vertrekken en landen van de ballon en daarom varen wij dan met maximaal 12 personen. De laatste “op leeftijd” was 87 jaar en heeft met zijn familie  genoten van alle aspecten van het ballonvaren.   

Op leeftijd1
erkend piloot2204
zomer 200702
Logo04
PBN_logo_nieuw_A200
facebook-logo