Transponder

november 2005: Transponders worden al lange tijd in burgerluchtvaart toegepast. Hiermee kan de luchtverkeersleiding de vliegtuigen middels radar goed in de gaten houden. Voor ballonnen is het meenemen van zo’n transponder nog niet verplicht. Eclipse heeft voor het maken van nacht en alpenvaarten en voor verhoging van de veiligheid een transponder Filser TRT 800 aangeschaft. 

radar

Alpenvaart

januari 2006: In de januari maand hebben we mogen genieten van de Inzell ballonwoche. Tijdens deze Nederlandse ballonweek mochten we genieten van mooie dalvaarten en als hoogte punt een alpenvaart richting Innsbruck. Het einddoel ItaliŽ ver net te ver maar staat zeker voor de volgende keer op de planning.

inzell-2

Crew gevraagd voor 2006

maart 2006: Op zoek naar enthousiaste crew zie onze pagina.

DSC03390
bimbam

BimBam

Voor een project van Mariska Blaauwendraad mochten wij voor het christelijke jeugdblad BimBam foto’s plaatsen van de Boerderij van Evert en Heleen. Foto’s zijn gemaakt tijdens een mooie zomervaart van Maarsseveense plassen naar Barneveld.

boerenerf

Vierklank

Uitgebreid verslag in de vierklank over het “Ballonvirus”

Dreamfoundation

Op verzoek van Mariele van  Dream Foundation mochten wij de droom van Alida van de Wetering vervullen namelijk een Ballonvaart. Als verassing Gingen ook zoon John en schoondochter Coby mee met de vaart. Op zondag 9 april 2006 ging haar wens in vervulling.

Idee voorjaar prijsvraag 2006

Het beste idee voor de voorjaars prijsvraag 2006 is bepaald en winnaar van een ballonvaart is

          Dirk Weber.

Dirk had meerdere ideeŽn  ingestuurd. Het beste idee wordt uitgewerkt en is binnenkort op www.ec.nl beschikbaar. Van harte gefeliciteerd en welkom aan boord.

One day Fly Buren 2006

Na een derde plek in 2005, mochten wij ons weer mengen in de strijd voor de beste piloot in de Betuwe. Vanuit het mooie Buren waren de eerste opdrachten Fly In, Hesitation Waltz, Maximum Distance Double Drop en Fly On. Heel wat opdrachten met als gevolg dat de track er apart uitziet. In de avond konden wij onze opdrachten nog scherper uitvoeren zodat wij op de tweede plaats eindigden. Zeker tevreden kijken zijn we over het behaalde resultaat en kijken uit naar volgend jaar. Volg deze link voor verder verslag en uitslagen

 

buren
track

Nieuwe aanwinst

Na een prachtig 2005 is in de algemene leden vergadering op 12 oktober besloten tot de aanschaf van de volgende ballon. De keuze is gevallen op de PH-RTF, een knalrode 6 persoons VIP ballon. Deze ballon zal haar eerste optreden geven tijdens het Inzell ballon festival op 21 januari 2007.

rtf

Inzell 2007

Dit jaar zijn wij ook weer naar het Inzell ballon evenement geweest waar wij onze nieuwe aanwinst konden tonen. De nieuwe ballon is omgetoverd tot de Rick ballon. Tijdens een  mooie vaart richting Traunstein en de BallonglŁhem  mochten wij met deze frisse ballon optreden.

PH-RTF02

April 2007, WestfaliaNova

Voor onze nieuwe Rick ballon zochten wij nog naar een kar. Uiteindelijk is het besluit genomen om hier een nieuwe voor aan te schaffen. Keuze is hierbij gevallen op de opvolger van Westfalia, WestfaliaNova vanwege de comfort vering die ook bij paardentrailers wordt toegepast. Binnenkort zal deze van Eclipse stickers worden voorzien.

WestfaliaNova

Mei 2007, Stickers

De stickers staan op de karren We zijn zeer blij met het resultaat.

sticker02

Juli 2007, Prijswinnaars 2006 gevaren

Uiteindelijk de winnaars van de kwis 2006, Tiny en Anita gevaren van Utrecht naar Zeewolde vanuit park Lepelenburg in Utrecht.

prijsvraag 2006

September  2007 redelijke prestatie in Buren

Op de jaarlijkse One Day Fly in Buren waren wij in de ochtendvaart nog niet helemaal scherp waardoor wij 2 opdrachten totaal misten. Gelukkig konden wij dit in de avondvaart inhalen door in de Fly On en de Watership Down als beste te presteren en het maximaal aantal punten te verkrijgen.

buren02

September Prijswinnaars 2007 bekend

Alle loten zijn in de mand gedaan en de volgende winnaars zijn daar uit tevoorschijn gekomen:.

Kees Ligterink en Martijn Nekkers

In totaal hebben wij 4235 antwoorden ontvangen waarvan 2534 goed.  Slechts 3 deelnemers hadden alle antwoorden juist. De winnaars kunnen contact opnemen om een afspraak te maken voor een ballonvaart.

Transponder

Januari 2008:

Op 31 maart 2008 geldt er in Nederland, Duitsland, Belgie, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland  een transponderverplichting met als doel het verhogen van de veiligheid. Eclipse ballooning heeft met succes sinds 2005 haar ballonnen standaard uitgevoerd met deze apparatuur.

Schiphol

Wedstrijdballonvaren??

Augustus 2008:

Op 27 september 2008 wordt er wederom een One Day Fly georganiseerd in de Betuwe. Rick doet graag mee aan deze eendaagse wedstrijd die bestaat uit een ochtend en avond vaart. Wilt u ook mee tijdens deze unieke wedstrijd vaart dan kan dat. Voor meer informatie over wedstrijdballonvaren zie www.hotair.nl en artikel 31 van de maand augustus of zie dit filmpje van de perfecte marker drop of de site van de dbcc.

wedstrijd

Long Jump??

November 2008:

Eclipse vaart deze winter mee aan de competitie van de DBCC om de langste vaart over Nederland te maken. Dit jaar zijn de regels ruimer en mogen we zelfs binnen de landsgrensen van Belgie varen ... De Britten die het idee voor een Long Jump het eerst hadden, noemen het de meest ingewikkelde manier om een koffiemok te winnen.

Gezien zo’n vaart nogal een kostbaar verhaal is zoeken wij avonturiers die graag mee willen op de langste tocht over Nederland en Belgie. Deze vaart gaat niet op afspraak maar op afroep daar wij wachten op het perfecte weer en windrichting.

langste track

One Day Fly Buren 2009

September  2009:

Rick vaart mee met de One Day Fly in Buren 2009. Dit evenement vindt plaats in het weekend van 26 september. Wilt u ook mee tijdens deze unieke wedstrijd vaart dan kan dat. Voor meer informatie over wedstrijdballonvaren zie www.hotair.nl en artikel 31 van de maand augustus of zie dit filmpje van de perfecte marker drop of de site van de dbcc.

img_5711

Alpen 2011 Filzmoos

december  2010:

Het Eclipse Ballooning team gaat van 16 tot en met 22 januari 2011 naar Filzmoos. Vanuit deze centraal gelegen locatie in de Alpen hopen wij mooie vaarten te maken over de alpen toppen heen richting Duistland of Italie. Wilt u ook mee op 1 van deze vaarten neem contact op 0346-281177 voor de mogelijkheden. Bekijk onze mooiste alpenvaart op: www.ec.nl.
 

alpen1

Oranje vereniging Westbroek

Mei  2010:

De eerder wegens te veel wind uitgestelde ballonvaart voor de vrijwilligers van Oranje vereniging Westbroek is afgelopen zaterdag 22 mei  doorgegaan. Hanneke van Keulen, Henk Zijtveld, Hilda Verhoef en Bert Verheul hebben deze ballonvaart gewonnen wegens hun inzet voor de Vereniging. De tickets waren beschikbaar gesteld door de oranje vereniging en Eclipse Ballooning en verloot tijdens de Oranje feesten. Zie foto’s van Westbroek naar Spijk.
 

Oranje 2010

Longjump

Januari  2011:

Mee met de longjump 12 februari 2011? Vanuit het midden van het land een zo lang mogelijke ballonvaart tot de grensen van Nederland. Meer info bel met 0346-281177
 

Jump

Filzmoos 2011

Februari  2011:

Chief Crew Marco heeft weer een prachtige film online van Filzmoos 2011. Schitterend resultaat. Mee naar Filzmoos in 2012 bel 0346-281177?

kermit

Defender

Maart  2011:

Voor het volgteam hebben wij een nieuwe volgauto om ook op lastige plekken onze ballonnen te bergen. Afgelopen zondag 27 maart heeft deze defender (Deffie) samen met haar grote broer de eerste klus geklaard.
 

defender

TV het Kraaienveld

Juli 2011:

Jan van Galen mocht van onze sponsor Eclipse Ballooning mee met een ballonvaart vanuit Houten. Jan heeft zich in het voorjaar het clubhuis in de nieuwe verf gezet wat nodig was. Echter durfde Jan dit avontuur niet zelf aan maar zijn vrouw Ria uiteraard wel. Op een prachtige zomeravond met een rustige wind zijn ze vertrokken vanuit Houten, over Bunnik, de Bilt richting Flevoland. Geland in de Eempolder waarna er feestelijk de vaart werd afgesloten met Champagne.

 

jan van galen
IMG_9031

Oranjevereniging Westbroek

April 2012

Prijswinnaars voor een ballonvaart van de vrijwilligers Oranjevereniging Westbroek bekend. Weer een TOP feest in 2012 en deze mensen mogen in het zonnetje worden gezet. Deels gesponsord door Eclipse en door de Oranjevereniging.


 

Filzmoos 2013

Januari 2013

Eclipse team weer terug uit Filzmoos. 2 prachtige vaarten gemaakt tegen extreme omstandigheden. Zie onze foto reportage op www.ec.nl


 

facebook-logo

Keuring

De keuring voor 2006 is weer voltooid. Onze ballon met mag de komende 100 uur weer volop genieten van de mooiste vaarten. Volgende keuring staat gepland voor december 2006.

One Day Fly

september 2005: Niet ontevreden kijken wij terug op de 3e plek in Buren. Als eerste Nederlander zijn wij trots op het behaalde resultaat. Zie de details op www.dbcc.nl

Prijsvraag 2005

september 2005: Een zeer strenge maar rechtvaardige jury heeft de prijsvraag voor 2005 bekend gemaakt. Dit jaar zijn zelfs twee prijs winnaars gekozen voor een ballonvaart.

Afscheid Ge Bos

augustus 2005: Op 12 augustus heeft Ge Bos afscheid genomen als beheerder van Dorpshuis Westbroek. Ge heeft op ludieke wijze afscheid genomen door met de ballon vanuit Westbroek te vertrekken. Lees het uitgebreide verslag uit de vierklank. Vierklank (pdf formaat)

IMG_1364

Facebook

Voor het laatste nieuws bezoek onze facebook pagina.

erkend piloot2204
zomer 200702
Logo04
PBN_logo_nieuw_A200
facebook-logo